AnasayfaForumlarDallkavak FMResimlerKonuk DefteriHaberlerHaber Gnderin
dallikavakkoyufm.com :: Bal Grntle - SALMAN ALTUNDAL -YENÝ STATÝKOCULARIN ÞOVU SÜRÜYOR...
 SSSSSS   AramaArama   Kullanc GruplarKullanc Gruplar   ProfilProfil   zel mesajlarnz kontrol etmek iin login olunzel mesajlarnz kontrol etmek iin login olun   GiriGiri 

SALMAN ALTUNDAL -YENÝ STATÝKOCULARIN ÞOVU SÜRÜYOR...

 
Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    dallikavakkoyufm.com Forum Ana Sayfas -> SALMAN ALTUNDAL
nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
mahbay
Newbie
Newbie


Kayt: Feb 19, 2011
Mesajlar: 175

MesajTarih: Cum Ekm 05, 2012 10:39 pm    Mesaj konusu: SALMAN ALTUNDAL -YENÝ STATÝKOCULARIN ÞOVU SÜRÜYOR... Alntyla Cevap Ver

Salman Altundal

YENÝ STATÝKOCULARIN ÞOVU SÜRÜYOR...

AKP yüzüne “botoks” yaptý Botoks bilidiði gibi yaþlanmaya karþý deriye yapýlan geçici bir dolgu maddesi. Gövde ayný gövde, kafa ayný kafa. Ayrýca botoks her zaman iyi sonuç vermez. Verse bile sýrýtýr. Zaten uzmanlarda hiç önermiyor.


AKP’nin 4. Olaðan Kongresi yapýldý.
Konuyla ilgili çuvalar dolusu haber ve yorumlarý okuyor dinliyoruz.
AKP kongresinden sonraki sabah TBMM’nin yeni dönem açýlýþý da vardý.
Orada Cumhurbaþkaný Abdullah Gül’ün yaptýðý konuþma da gündemde yer buldu.
Þimdi yorumcular Gül’ün konuþmasýndaki þifreleri araþtýrýyorlar.
Erdoðan’la Gül arasýnda cemaatle baðlantýlý olduðu söylenen kimi yorum farklýlýklarý öne çýkýyor.
Ayný Gül’ün iktidarý yüzde 99 oranýnda kayýtsýz þartsýz onayladýðý da ortadý.
Yorumcularýn abartarak keþfettiði bu ‘þifrelerden’ bir þey çýkarmý bilemiyorum.
Bekleyip göreceðiz.
Ama Gül’ün yumþak üslubu, genel temenilerle sýnýrlý konuþmasý bana daha çok
‘kayýkçý kavgasý’ deyimini hatýrlatýðýný belirtmeliyim.

KONGRE DEMOKRATÝK MÝ?

AKP kongresi 15 gün önceden medya tarafýndan pompalandý.
Yandaþý, merkezi medya zorlama bir Erdoðan kültü oluþturmak,
‘kutsal lider’ algýsý yaratmak için ne gerekiyorsa yaptýlar.
AKP kongresi bütün TV kanallarýnda naklen verildi.
Arada çýkarýlan yorumculardan bol bol AKP ve Erdoðan güzelemeleri dinledik. ‘Coþkulu, kalabalýk, düzenli ve görkemli bir siyasi kongre” diye methiyeler düzen yandaþlar bir yanýyla haklý. Organizasyon, salona giriþler, çýkýþlar, oturma düzeni, herþey yerli yerinde. Teknoloji sonuna kadar kullanýldý. 30 metrelik sahnede kurulan 4 adet prompter, o promterleri ustalýkla kullanan Erdoðan, özel gömleði sahne prformansýyla iyiydi.
Doðrusu bu güne kadar daha iyi düzenlenmiþ bir kongre görmedim.

Kurgusu, sonuçlarý, amacý önceden belirlenmiþ bir AKP kongresi izledik. Ne ön görülmüþse gereði harfiyen yerine getirildi. Erdoðan’ýn 2.5 saat süren konuþmasý, özel konuklarýn beklenen methiyeleri, atanmýþ MYK üyelerinin seçimi, çok seri bir biçimde gerçekleþti. Hiç ama hiç farklý bir ses, tartýþma ve görüþün olmadýðý kongre 5-6 saatte oldu ve bitti. Rövanþist bir mantýkla sevmedikleri 10 yayýn kuruluþunun temsilcisini kafadan salona bile almadýlar. Bu mudur basýn özgürlüðü, bu mudur demokrasi anlayýþýnýz, sevdiklerim beri gelsin sevmediklerimin veya beni sevmeyenlerin mekaný cehennem olsun ne zamandan beri açýlým, özgürlük ve peygamber höþgörüsü oldu…. Sevsinler böyle ‘beyin cimlastiðini’ böyle demokratik kongreyi.

Erdoðan sahnede talk showcularý aratmadý. Baþtan sona ajitasyon dili kullandý. Aðlamaklý okunan þiirler, ecdada, bol bol Osmanlýya göndermeler hiç eksik olmadý. Aðdalý ifadelerinin duygusu futbol taraftarýný anýmsatan seyirciyi de geçti, bazýlarýný aðlattý bile.
Erdoðan, Yeni Osmanlýcýlýk perspektivinden esinleniyor. ‘Türk- Ýslam Sentezi’ tezinin Ýslamcý yanýný öne çýkarýyor. Ülkenin imamý edasýyla tevekkülden, kadercilikten, Allaha teslimiyetten dem vuruyor.
Bir tür ‘Ilýmýlý Ýslam’ tanýmý yapýyor.
Miliyetçilik vurgusunu da hiç ihmal etmiyor. Vatan-millet, bayrak, þan, þeref, mehmetçik, þehit, kefen edebiyatý yerli yerinde. MHP-CHP içindeki ve dýþýndaki bir kesim milliyetçi, ulusalcý çevrelerden hiç de geri deðil.


ESKÝ ÇÝZGÝSÝNÝN GERÝSÝNDE

Prompterleri iyi kullanarak yaptýðý konuþma önceden taktim edildiði gibi hiç de ‘manifesto’ özelliði taþýmýyordu. Kürt Hareketine karþý savaþçý, dýþlayýcý, ayrýmcý bir yaklaþýmý ifade etti. Kendi Kürdünü yaratmaya, bölgedeki Ýslamcý Kürtleri etkilemeye dönük çaðrýlar yaptý. Barýþ, kardeþlik, kucaklaþma Erdoðan’ýn aðzýndan altý boþ bir demoðoji olarak salonda yankýlandý.
CHP’ye dönük polimikçi üstlubuyla en kaba eleþtirileri yaparken iktidar savrulmasýnýn verdiði þýmarýklýkla ‘gelin görüþelim, sorunlarý birlikte çözelim” anlamýnda çaðrýlar yaparken ‘lahana turþu’ deyimini anýmsattý.
Erdoðanýn çözüm bekleyen kalýcý sorunlarla ilgili önemli bir þey söylemedi.
Ekonomiye ilþkin verdiði rakamlarýn hiç biri gerçeði yansýtmýyor.
Halktan yana olmadýðýný yaptýklarý yaðmur gibi zamlarla kongre sabahý gösterdiler zaten.
Düþünce ve ifade, örgütlenme özgürlüðü, demokrasi, Kürt sorunu, üretime dönük bir ekonomi, yoksuluk, iþsizlik konusunun üstünden atladý.

Darbeciler tarafýndan dizayn edilmiþ kurumlar artýk AKP yönetiyor. Egemen güç haline gelen, ‘devleti ele geçiren’ AKP kendini “muhafazakar demokrat" diye tanýmlýyor. Bunun açýlýmý ise; iþbirlikçi çarpýk neo-liberal kapitalist politikalarýn yürütücüsüyüm demektir.
10 yýlý aþan iktidar sürecinde kedi burjuvazisini geleneksel burjuvazisinin yanýna eklemledi. Devlette gereði gibi kadrolaþtý. Medyanýnyüzde 80’ini, AKP’nin "Basýn Bürosu" haline getirdi.
AKP artýk öteden beri gelen tüm çarpýklýklarýn, “bozuk düzenin" üzerine oturuyor. Onu dahada otoriterleþtiriyor. Yeni oluþan “statükonun", “derin yapýlarýn" emperyalizme baðlý ”vesayet” sisteminin temsilcisi artýk AKP’dir. Baþbakan 2023’ kadar iktidar istiyor. Yapýlan ‘veda deðil es” diyor. Yani ‘ bu can bedende kaldýðý sürece’ iktidardayým mesajý veriyor. Bundan sonraki adýmý Cumhurbaþkanlýðý. Yapabilirse Cumhurbaþkanlýðýný baþkanlýk veya yarý baþkanlýk konumuna getirmek.
Onun için 4. Kongrede böyle pazarlandý, abartýldý, öne çýkarýldý.

SAHÝ BU NASIL BÝR BAÞARI

Üretime dayalý bir ekonomi defterlerinden silindi.
Türk halkýnýn ortak ekonomik deðerleri, kamu mallarý, yerli-yabancý çevrelere peþkeþ çekildi.
Doðamýz, çok uluslu þirketlerle birlikte yaðmaya, ranta kurban edildi.
Yoksulluk, çaresizlik, iþsizliðin arttý.
Sosyal güvenlik ve saðlýk sistemi, ticarileþiyor, çalýþanlardan yana deðil.
Tarým ve hayvancýlýk ülkesinde, et ve tahýl ithal ediyor.
Vergi oranlarý ve zam konusunda dünya þampiynu olduk…
Eðtim sisteminde gericileþme dolu dizgin yol aldý.

AKP "kendisi için demokrasi" isteðini, "demokratikleþmeden yanaymýþ" gibi pazarlýyor.
Tutuklamalar, milletvekillerinin içerde tutulmasý insan haklarý ihlaleri darbe dönemlerini anýmsatýyor.
‘Özel mahkemeler” tarafýndan yürütülen davalarda aðýr insan haklarý ihlalleri yaþanýyor.
Türkiye emperyalizmin bölgemizdeki politikalarýnda ‘koç baþý’ yapýlýyor.

Makyevelizim kural tanýmýyor, böyle bir mantýða dayanýyor. Her tarafa selam gönderiyor, Ölümünden az önce kendisine ‘kapitalist, siyonist ekonomik düzeni savunuyor. Erdoðan siyonizmin veznedarý oldu.” diyen Necmettin Erbakan sahip çýkýyor. Her dönemde softalarýn, yobazlarýn, egemenlerin kadrine uðramýþ kominist Nazim Hikmeti, Aþýk Veysel, Neþet Ertaþ gibi alevi ozanlarý rahatlýkla ajitasyona malzeme yapabiliyor. Usta polimikçi Erdoðan ve etrafýndaki danýþmanlarý haklarýný teslim edelim bu konu da da baþarýlýlar. Kafasý karýþýk Türk halkýný özellikle merkez saða oy veren vatandaþlarý ciddi olarak etkiliyorlar.

AKP YÜZÜNE BOTOKS YAPTI

Baþbakan konuþmasýnda ‘anayasa, vesayet, statüko’ kavramlarýný bol bol kullandý, bu kavramlarý kendine göre eðdi büktü. Erdoðan AKP’den söz ederken en gür sesiyle ‘omurga korunuyor, hücre yenileniyor’ diye haykýrýyordu. Bu ‘hücre yenilenmesi’nden kasýt partiye alýnan 5-6 popüler isim.
Düne kadar AKP’yi ‘karunlaþmakla’ eleþtiren ve partisini etik olmayan bir el çabukluðuyla fesedip AKP’ye katýlan Numan Kurtulmuþ. Merkez sað kaçkýný Süleyman Soylu. Son yýllarda ‘özgürlükçü’ olarak takdim edilen AKP destekçisi Doç. Osman Can. TV’lerde AKP’nin nöbetçi ve militan münüzaracýsý Prof. Yasin Aktar. Bu isimler tantanayla AKP’nin MYK’sýna da alýndýlar. Doðrusu ben baþka isimleri de bekliyordum. Gerek Anayasa tartýþmalarýnda gerekse AKP’nin militarizm konusunda attýðý her adýmda, özgürlük, açýlým dedikçe yanýnda biten ve alkýþlayan, çanak tutan solcu arkadaþlarý da bekliyordum.
Bu sefer olmadý her halde milletvekili seçimlerinden önce onlar ve diðerleri de alýnýrlar.
AKP yüzüne “botoks” yaptý Botoks bilidiði gibi yaþlanmaya karþý deriye yapýlan geçici bir dolgu maddesi. Gövde ayný gövde, kafa ayný kafa. Ayrýca botoks her zaman iyi sonuç vermez. Verse bile sýrýtýr. Zaten uzmanlarda hiç önermiyor

05 10 2012

SALMAN ALTUNDAL
Baa dn
Kullanc profilini gr zel mesaj gnder Kullancnn web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajlar gster:   
Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    dallikavakkoyufm.com Forum Ana Sayfas -> SALMAN ALTUNDAL Tm saatler GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Sein:  
Bu forumda yeni konular aamazsnz
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

| Anasayfa | Forumlar | Radyo | Resimler | nter Siteleri | letiim | Tavsiye Et | Webmaster: Ali Usta |



PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Tema © Mavimsn